Ondernemersbelang

Pieter Klapwijk over het revolutionaire ketenconcept van start-up AgOS

17 februari 2020

Pieter Klapwijk, medeoprichter van AgOS, vertelt in Ondernemersbelang over het revolutionaire concept van AgOS en de huidige stand van zaken. Ook kijkt hij alvast vooruit.


Nieuwe Oogst

Klapwijk bouwt aan platform voor agroketens

8 februari 2019

De groei van het ketendenken in de agrarische sector wordt gevoed door de veranderende wensen van afnemers. Pieter Klapwijk hoopt deze zomer een platform te presenteren dat deze ontwikkeling faciliteert.


Computable

AgOS: blockchain-revolutie in de supply chain

30 november 2018

De Nederlandse startup AgOS start, ondersteund door haar partners Allianz Global Corporate & Specialty SE, Euler Hermes, Clifford Chance, Greensill, Nyenrode, Universiteit Wageningen en de Hogeschool Windesheim, een pilot met een ‘Supply Chain Finance House’.


scfbriefing

Smart data set to shake up supply chain finance

30 november 2018

Pieter Klapwijk, co-founder of start-up firm AgOS ,which facilitates end-to-end supply chain finance in agriculture using blockchain technologies – updated the market on its new Supply Chain Finance House initiative. The project was only formally launched in September.


visserijnieuws

Vishandel regelt al veel zelf

3 november 2018

Pieter Klapwijk van AgOS sloot de conferentie af met een bijdrage die bij iedereen nog even bleef nasuizen. Het bedrijf/platform AgOs faciliteert Digitale Goederen Paspoorten (DGP). In zo’n DGP worden alle gebeurtenissen met een product door de hele keten heen in kaart gebracht.


Emerce

Nieuwe blockchain voor varkensvlees biedt ongekende transparantie

6 juli 2018

Met behulp van blockchaintechnologie wordt de volledige varkensketen in beeld gebracht. Sidney Richards en Pieter Klapwijk, twee van de founders van AgOS, stellen dat de blockchain de aangesloten partijen in staat stelt meer garanties te geven over de kwaliteit en herkomst van het vlees. 


vmt

AgOS en Frievar starten blockchain-pilotproject in varkensketen

5 juli 2018

Het Nederlandse Agritech-bedrijf AgOS en ketenconcept Frievar starten per direct met een uitgebreid blockchain-pilotproject. De twee organisaties willen doormiddel van blockchain de volledige varkensketen in beeld brengen om hogere kwaliteit en voedselveiligheid te waarborgen.


pigbusiness

Ongekende transparantie varkensvlees door Blockchain computertechniek

5 juli 2018

De varkenshouderijsector streeft al jaren naar openheid en transparantie, maar tot nu toe was dit lastig te verifiëren en konden ook geen garanties worden afgegeven. Met behulp van zogenaamde blockchaintechnologie kan nu echter de volledige varkensketen in beeld worden gebracht.